Overview of the Panda The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Giant Panda Facts - The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. - Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. - The panda consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. - Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. - Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. - The panda has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. - Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Red Panda Habitat of a Panda The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Giant Panda The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Panda Cubs At birth, panda cubs weigh less about ¼ of a pound, which is 1/800 of the mother’s weight. Panda Bears The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Panda Habitats The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Giant Panda Bear The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Baby Panda Cubs At birth, panda cubs weigh less about ¼ of a pound, which is 1/800 of the mother’s weight. Panda Facts - The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. - Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. - The panda consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. - Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. - Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. - The panda has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. - Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Panda Bear The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Panda The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. While the dragon has traditionally been China’s national emblem, the panda has also served this role, especially recently. The scientific name of the giant panda literally means “black and white cat-foot”. Although it belongs to the order Carnivora, the panda has a diet that is 99% bamboo. It consumes between 20 to 30 pounds of bamboo shoots a day. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation. Due to the panda’s appearance, it is often assumed to be harmless. However, it has been known to attack humans out of irritation. Full grown pandas measure 5 feet long and 2.5 feet tall at the shoulder, and can weigh up to 330 pounds. The panda also has the second longest tail in the bear family, with a tail length of up to 6 inches. The Giant Panda's paw has a thumb and five fingers. Despite the shared name, habitat type, and diet, and shared sixth digit, the Giant Panda and Red Panda are only distantly related. Panda Habitat The Giant Panda, also known simply as the panda, is a species of bear native to China. Due to the fact that all bamboo within a species has synchronized regeneration, flowering and death, the Giant Panda must have at least two different species available in its range to avoid starvation.